MB Hydraulikk ble Årets bedrift 2012

Skrevet av: ANFAdmin
Dato: 24.01.2013

På Idretts- og næringslivskonferansen ble vinneren av Årets bedrift 2012 kåret. MB Hydraulikk AS

image

Prisen gis ut i regi  av Sparebank 1 SMN avdeling Aure.


Juryen består av: Tre representanter fra Sparebank 1 SMN (Turid Ursula Frengen, Liv Grete Sivertsen og Line Ormset) En representant fra Aure næringsforum (daglig leder Åsmund Svinndal) En representant fra Aure kommune (enhetsleder Bern Olav Simonsen) og En representant fra lokalavisa Nordvestnytt (redaktør Ivar Torset) 

Prisvinnerne for 2012 står fram som en av de mest innovative bedriftene i kommunen. Gjennom nødvendige omstillinger har selskapet overlevd i en tøff bransje. Ved å tilpasse seg markedet, samtidig som de har skaffet egne nisjeprodukt. Årets prisvinner har fått denne utmerkelsen også tidligere. Å ta denne to ganger skal mye til. Juryen legger vekt på selskapet sin evne til å gå en ny vei når dette var en nødvendighet. Det krevde mot å ta en beslutning om å legge om produksjonen fra båt til nisjeprodukter.
En enstemmig jury har sett på MBH sine fortrinn med egenproduserte produkter, i et marked som stiller store krav til kvalitet. I tillegg har selskapet satsa på nødvendige investeringer, for å kunne tilpasse seg et helt nytt marked. Flere av oppfinnelsene som blir konstruert og produsert ved verftet, er enestående i sitt slag. MBH får alltid gode tilbakemeldinger på sine produkt, og for den service som ytes.
 
MBH er en av de aller viktigste bedriftene i kommunen, med 35 ansatte. Arbeidsstokken består av faglig dyktige folk. For å holde alle stillinger operativ, har MBH vært nødt til å ta inn utenlandsk arbeidskraft. Et pluss gis for at selskapet av egen interesse prøver å integrere tilflytterne i auresamfunnet. Noe som på sikt kan føre til at disse igjen blir boende i kommunen.

Juryen legger også merke til MBH sin faglige kompetanse. Enten det er på tegnebrettet, hos ledelsen, eller i andre ledd blant meget kompetente medarbeidere.